lilnikol@uoa.gr
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Αναγγελία 91ης Συνόδου Πρυτάνεων



Ενημέρωση: 03-06-2019 12:14

Από την Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου ανακοινώνεται ότι στις 14 και 15 του Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα η 91η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Παράλληλα με τη Σύνοδο Πρυτάνεων θα πραγματοποιηθούν:

  • η 71η  Συνάντηση Προϊσταμένων Μ.Ο.Δ.Υ. και Στελεχών Ε.Λ.Κ.Ε.,
  • η 76η Σύνοδος Αντιπρυτάνεων Έρευνας/Προέδρων Επιτροπών Ερευνών και Διαχείρισης ΕΛΚΕ με συμμετοχή των Προϊσταμένων ΕΛΚΕ,
  • η 22η  Σύνοδος Αντιπρυτάνεων Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού,
  • η 11η Σύνοδος Αντιπρυτάνεων Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης,
  • η 7η   Σύνοδος Αντιπρυτάνεων με αρμοδιότητες Φοιτητικής Μέριμνας.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της 91ης Συνόδου Πρυτάνεων είναι ότι μετά την αναδιάταξη του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την ένταξη του Τεχνολογικού τομέα (Τ.Ε.Ι.) στα Πανεπιστήμια, η 91η Σύνοδος Πρυτάνεων θα είναι ουσιαστικά η 1η Σύνοδος Πρυτάνεων των 24 πλέον Πανεπιστημίων της Ελλάδας σήμερα.

Στη Σύνοδο θα παρευρεθεί η πολιτική ηγεσία του Υπ.Π.Ε.Θ. και άλλοι Υπηρεσιακοί Παράγοντες. Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο είναι η αύξηση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων, η πρόσληψη προσωπικού όλων των κατηγοριών, νομοθετικές ρυθμίσεις για την απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Ε.Λ.Κ.Ε., τα πρόσφατα φαινόμενα βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια και τα 2ετή Προγράμματα Σπουδών.

Επίσης, στη Σύνοδο Πρυτάνεων έχουν προσκληθεί να παραστούν ο Πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων και οι Πρόεδροι των Μορφωτικών Υποθέσεων της Ελληνικής και της Κυπριακής Βουλής, καθώς και εκπρόσωποι των κομμάτων.  



Γραμματεία


κα Λιλιάνα Νικολετοπούλου
Πανεπιστημίου 30, 106 79 Αθήνα
2103689767
lilnikol@uoa.gr