lilnikol@uoa.gr
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Ολοκλήρωση εργασιών και επετειακή εκδήλωση της 101ης Συνόδου Πρυτάνεων



Ενημέρωση: 15-12-2022 17:02

H  101η  Σύνοδος  Πρυτάνεων  των  Ελληνικών Πανεπιστημίων  διεξήχθη  από  τις 11  έως  τις 14  Δεκεμβρίου 2022  στην Αθήνα  με  φυσική  παρουσία,  αλλά  και  με  δυνατότητα  συμμετοχής  μέσω τηλεδιάσκεψης,  με διοργανωτή  το  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής  και  Προεδρεύοντα  τον Πρύτανη Καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή καθώς και με τη συμβολή του υπολοίπων μελών του Προεδρείου στο οποίο συμμετέχουν ο Πρύτανης  του  Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης.  

Η 101η Σύνοδος Πρυτάνεων ολοκληρώθηκε το απόγευμα της 14ης Δεκεμβρίου μέσα σε ένα εποικοδομητικό κλίμα συζήτησης μεταξύ όλων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας. 

Το πρόγραμμα των ημερών περιλάμβανε επίσης με πρωτοβουλία του Προεδρεύοντα Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή την επετειακή εκδήλωση για τα 35 χρόνια λειτουργίας της Συνόδου, στην οποία συμμετείχε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, εκπροσωπούμενη από την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, τον Υφυπουργό Άγγελο Συρίγο και τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Οδυσσέα Ζώρα, καθώς και οι προσκεκλημένοι ομιλητές Καθηγητές κ. Βασίλειος Διγαλάκης, κ. Χρήστος Ταραντίλης, κ. Περικλής Μήτκας και κ. Χρήστος Ζερεφός. 

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου υπογράφηκε επίσης η Χάρτα Αειφορίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων, η οποία πρόσφατα παρουσιάστηκε από το μέλος του Προεδρείου Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο στην 9η Διάσκεψη για το Περιβάλλον και την Εκπαίδευση που έλαβε χώρα στην Λευκωσία. Η επίσημη υιοθέτησή της αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προσαρμογής των Ελληνικών ΑΕΙ στα νέα δεδομένα που επιβάλλονται από τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχουν οριστεί διεθνώς.



Γραμματεία


κα Λιλιάνα Νικολετοπούλου
Πανεπιστημίου 30, 106 79 Αθήνα
2103689767
lilnikol@uoa.gr