lilnikol@uoa.gr
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων συναντήθηκε ο νέος Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης



Ενημέρωση: 08-12-2022 17:32

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του νέου Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Καθηγητή Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα με το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, με την παρουσία του Προεδρεύοντα Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή, Πρύτανη Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Καθηγητή Θεόδωρου Θεοδουλίδη, Πρύτανη  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο, Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο νέος Γεν. Γραμματέας κ. Ζώρας αντάλλαξε απόψεις σε θέματα που αφορούν την Ανώτατη Εκπαίδευση και τη λειτουργία των Πανεπιστημίων με το Προεδρείο της Συνόδου και το ενημέρωσε για τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Κοινωνικής Στέγασης, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και εξειδίκευσε η Υπουργός Νίκη Κεραμέως, και αφορούν στη στήριξη της στέγης των φοιτητών/σπουδαστών με την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος και την ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών σε 5 ΑΕΙ της χώρας. 

Τέλος, ο ίδιος σε δήλωσή του ανέφερε ότι θα συνεργασθεί στενά με το Πανεπιστήμια της χώρας για την εφαρμογή του ν. 4957/2022 με τίτλο «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα», δίνοντας έμφαση στην στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα. 

Βλ. επίσης: https://www.esos.gr/arthra/79849/me-proedreio-tis-synodoy-ton-prytaneon-synantithike-o-neos-genikos-grammateas-anotatis



Γραμματεία


κα Λιλιάνα Νικολετοπούλου
Πανεπιστημίου 30, 106 79 Αθήνα
2103689767
lilnikol@uoa.gr